Aloin ajattelemaan -- vaarallani laji, älkää tehkö sitä kotona, siinä voi vaikka satuttaa itsensä! -- että taiteessa, varsinkin kuvissa, joissa kuvataan kahta persoonaa alasti, nainen on aina vaaleampi. Kirkkaampi ja heleämpi ihonväri lisää ainakin minun laajassa ja vääntyneessä mielessä henkilön femiiniyttä. Poikkeuksena tapaukset, joissa nainen on etniseltä taustaltaan afrikkalainen (hyvin laaja yläkäsite, hmph) tai tuota noin ei-eurooppalainen (vielä laajempi käsite).
Taustalla voi olla syvälle juurtunut ajatus siitä, että kalpea ihonväri on minun mielestäni kauniimpi, kuin auringossa ruskistettu tummapaahto. Taustalla voi myös kummitella ajatus siitä, että aina 1900-luvun alkuun asti naiset, varsinkin yläluokan naiset, kulkivat ulkona päivänvarjon alla ja herkkä hipiä peitettynä (saisivat kulkea nykyäänkin peitettynä, on mukavampi avata lahjapaketteja, sellofaani on vain ikävän näköistä ja ärsyttävää käyttää paketoimiseen). Varsin kaukaa haettu väittämä minun mieltymyksen selittämiseen.

---

Sitten päivän muihin aiheisiin.
Löysin meemin, jossa käskettiin listaamaan 15 suosikkihahmoaan ja muiden keksimään yhtäläisyyden näiden viidentoista välillä.
1. Anthony J. Crowley (Hyviä enteitä)
2. The Doctor (Doctor Who)
3. Mycroft Holmes (Sherlock Holmes, oli se versio mikä hyvänsä, minä pidän hänestä.)
4. Dean Winchester (Supernatural)
5. Daenerys Myrskysyntyinen (Tulen ja jään laulu)
6. Sharon "Shaz" Ganger (Ashest to Ashes)
7. Rincewind (Kiekkomaailma)
8. Vetinari (Kiekkomaailma)
9. John Blacksad (Blacksad)
10. Matrim "Mat" Cauthon (Ajanpyörä)
11. Juushiro Ukitake (Bleach)
12. Päivänsäde Nuijamäyrä (Redwallin kronikat)
13. Shizuka Doomeki (XXXHOLiC)
14. Kurogane (Tsubasa Reservoir Chronicle)
15. Han Solo (Star Wars)

ps. Vaikeuksia keksiä kategoriaa tälle postaukselle, mutta väliaikatiedotus saa nyt käydä.