No ei juuri mitään, mutta ei se mitään.

Puolen päivän aikoihin minä äidin ja mummin & vaarin mukana pakkaudun autoon ja painelemma Ns. Männistölle ( se on nuorisoseura, ei niin sanottu.) Männistöllä on sitten kyläyhdistyksen äitienpäivä juhla, jossa oma pikkuveli esittää osaansa.
Siinä sitten näkee Mikkolankankaan väkeä, joka taas saa aikaan kylmiä väreitä selkärangassa. Ehkä jossain muussa yhteydessä Mikkolankankaalla asustelijat voisivat tuottaa jotain ns. "mielihyvää", mutta ei nyt. Aina kun ajattelee kyseistä asuinpaikkaa tulee mieleen lapsiperheitä ja taloja melkein vieri vieressä. Ahdistaa se yhteisyyden tunne. Jotenkin romantisoitua seutua.
Mutta palataan asiaan, eli äitienpäivä juhlaan.

Homma alkaa tavalliseen tapaan, eteen marssii juontajat, jotka lopettavat ala-asteen sitten tältä keväältä. Ensiksi kerrotaan, että terveppä teille ja sitten selostetaan, että ohjelmassa on laulua.
Ensimmäistä ohjelmaa en muista, mutta sitten toinen oli laulu. Se laulaja oli onneton. Ääni oli hiljainen ja näki ilmi selvästi, että se lunttasi nuoteista. Äänikään ei muuten ollut mikään korvia viehättävä, mutta se, että nuotit olivat edessä! Ei minun aikana saanut olla nuotteja, ei lainkaan. Laulut piti osata ulkoa. Niin se taso laskee, kun väki lähtee.

Pian koittaa pikkuveljen puhe, jonka pitäisi olla koululaisten itsensä kirjoittama, mutta sisäpiiristä saatujen tietojen mukaan se onkin herra johtajaopettajan kirjoittama puhe. Romantisoitua ja suorastaan täyttä paskaa, ei se mitään, mutta jatketaan.

Lopulta, vihdoin ja viimein koittaa viimeinen näytelmä, jossa kerrotaan siitä, kuinka prinssi tahtoo mennä purjehtimaan, mutta fatsi ei päästä ja sitten se karkaa ja joutuu poseidonin hyökkäyksen kohteeksi, melkein mörköjen ateriaksi, ryöstää poseidonin valtikan jonka sitten antaa möröille ja palaa takaisin ja kaikki ovat iloisia.
Ääh, koko homma oli juoneltaan syvältä, mutta olisi siellä hyvääkin. 1-2 olevat tyttöset, jotka heiluttelivat sinistä kangasta ol ihan kiva ja nätti juttu joo, mutta kuinka monella aallottarella on oikeasti kiharat hiukset vedestä noustessa?
Mutta mustekala rokkaa. Näytelmässä oli mukana mustekala. Se oli varsin hauska. Oikeasti. Joku on nähnyt vaivaa sen puvun suhteen.