Korjataanpa rajuimpia väittämiä edellisestä merkinnästä. Toimin nyt nauhurina, joka kelaa takaisin sanottuja sanoja ZUP.

Kyllä minä sittenkin pidän "oikean elämäni" kavereista. Heissä on puolensa ja... puolensa. Aina välillä ei vain jaksa kuunnella heidän puheitaan, eikä nauraa heistä hauskoille asioille. Aina välillä ei vain jaksa olla sellainen, joka mielyttää heitä. Tai luulen, että sellainen, joka miellyttää heitä. Se tuntuu kuitenkin vaihtelulta. Olla levollinen, kevyt, ajatella vähemmän ja yrittää saada ihmiset nauramaan. Sellainen, joka nielaisee kiekkunsa (miksi turhaan kiukuta, ei kaikkeen voi vaikuttaa), katsoo pää kallella silmät kysyen "mitä tein väärin?" Tuntuu vaikealta olla iso, mutta silti pienempi.

Tänään oli talviliikuntapäivä. Hankifutiksen sijaan löysin itseni kävelemästä pitkän letkan perällä kavereiden kanssa. Jesse löysi itsensä ensimmäisenä lumesta, sitten Milla. Jossain välissä Anna käväisi hangessa. Minä pääsin tekemään tuttavuutta ojanpohjan kanssa polvia myöten kolme kertaa. Vähän märkä olo sen jälkeen farkkujen kanssa. Jalassa oli kuitenkin lenkkareiden sijasta siskolta saadut 45-kokoiset maihinnousukengät. Ne on muutaman koon liian isot, mutta ei se haittaa. Villasukat mahtuvat paremmin kulkemaan mukana.

Jeps, nyt on rasva ihottumaan takataskussa ja elämä on hyvin. Ehdin kyllä kuukautiskipuihin yöllä. Pyörin parvisängyssä kello yhteen yöllä, toivoen unta, joka lopettaa säryn mahassa ja yritin lämmitellä palelevia jalkojani. Talo tuntuu kylmältä yöpaidassa. Normaalisti meillä on kaiketi +22 astetta sisätilassa. Nyt oli vain kaksi astetta vähemmän ja tuntui silti.

Isolta siskolta puuttuu edelleen tyylitajua tilanteiden suhteen. Tai sitten se yrittää saattaa minut vain vaikeisiin tilanteisiin ja osoittaa ylivertaisuuttaan sillä sitten. Aina vähän väliä, aina vähän väliä. Minua kyllä rassaa liiaksi se, että kun sanon "menkää pois" tarkoittaen, että jokin asia häiritsee minua liiaksi, saan kuulla kommenttia "maailma ei pyöri sinun ympärilläsi". Ei se pyörikkään. Eihän? Enhän tunne niin? Onhan minussa sentään sen verran altruistia (vai mikä se sana ikinä olikaan), että pystyn laittamaan muita itseni edelle. Etten ole täysi egoisti.